Zmatená ve své mysli

Fotila Martina Veberová, 2019


Hádám, že cítit se trapně je v takovéto situaci normální. V situaci, kdy neumíš přijmout sebe sama. Přijmout, že je správné to, jak cítíš, jak vnímáš tento svět. Že se to děje z důvodu tvého vývoje, že to momentálně jinak ani vnímat neumíš, i když moc chceš… chceš vnímat víc. Víc? A co je víc?

Ale to jak to zrovna vnímáš, je dobré. Protože všechno se ti děje tak, abys to příště pochopila jinak. Abys to třeba vůbec pochopila. Někdy.

Někdy tvé ego vyskočí samo. Obejme tě a zalepí a ty se ani nenadechneš.

Nebuď na sebe zlá. Je v pořádku mít strach. Je v pořádku nedělat věci, co dělají ostatní. Je v pořádku brát za výhru (možná z nějaké úrovně vědomí) menší výzvy. Je to v souladu. Protože každý si máme začít pěkně popořádku všechny zkušenosti, které jsme si stanovili. Čas neexistuje. O nic nepřicházíš. Neboj.

Po těchto větách může vyskočit ego a říct: "Blbost!" 

Jedinou odpovědí je asi pokora. 

Jde o to to přijmout. Samu sebe.

Je důležité mít cíl? Asi ano. Je cílem pořád něco chtít? Není to jen samotné ego? Které nás vlastně učí? A kdy dosáhnu úrovně vědomí, kdy už vlastně nic chtít nebudu a jenom budu? Ale jen tak být z nějakého úhlu může znít dost hrozně. A z jakého úhlu se vlastně dívám? A co jsou vlastně ty cíle? Nejsou to jen body, cesta, která nás dovede k tomu jedinému, tedy nechtít už vůbec nic jen žít v souladu s energii kolem nás a přijímat všechno? Cítit tu nekonečnou lásku?

Dovol si být sama sebou. Dovol svému já dýchat. Prožít všechno tak, jak to prožít máš. Hlavně v klidu.



Komentáře